Regulament / Szabályzat

ORGANIZATORI

     CSS Tg.Mureş                                               DJST Mureş                               CS Bulldogs Tg.Mureș

SPONSOR PRINCIPAL:

azomures logo2

LOCUL DE DESFĂȘURARE:

Concursul  Azomureş Aqua Speed Marathon 2019 se va organiza la bazinul olimpic din Complexul de Agrement şi Sport Mureşul (Weekend) din Târgu Mureş.

DATA:

20 aprilie 2019 cu start la orele 10.00, terminarea concursului la orele 18.00

PARTICIPANŢI: 

Fiind un concurs open, pot participa toţi iubitorii de înot indiferent de vârstă şi sex, ca atare echipele se pot forma şi mixte. Numărul culoarelor permite acceptarea în competiţie a max.18 echipe. O echipă este formată din 8 sportivi + opţional 1 rezerve. Fiecare echipă trebuie să desemneze un căpitan care va participa înainte de start la validarea listelor de înscriere, va preda declaraţiile pe propria răspundere privind sănătatea componenţiilor echipei, va participa la tragerea la sorţi a culoarelor, se va angaja la respectarea regulamentului de concurs şi a condiţiilor de participare şi va fi persoana care va semnala secretariatul în cazul unor nereguli.

ÎNSCRIERILE:

Înscrierile în concurs se fac prin email la adresa: aquamarathon@gmail.com, începând din data de 04 martie, până în data de 31 martie 2019, pe baza unui tabel nominal care se poate descărca de pe situl competiţiei. Echipele vor fi primite în concurs, în ordinea înscrierilor în nr. max de 18, ce permite nr. culoarelor folosibile în bazin. În cazul în care una sau mai multe dintre primele 18 echipe înscrise, se retrag, vor fi înlocuite cu urmatoarele de pe lista de înscriere. Tot pe site veţi găsi şi formularul cu “Declaraţia pe propria răspundere” care în cazul minorilor va fi semnată de părinţi sau tutore.

PROGRAMUL ŞI DESFĂŞURAREA COMPETIŢIEI:

Între orele 09.00 şi 09.30 va avea loc la secretariatul competiţiei validarea listelor de înscriere, depunerea declaraţiilor pe propria răspundere şi achitarea taxei de participare care este de 400 Ron pentru o echipă. În cazul în care din diferite motive doriţi să schimbaţi componenţa listei de înscriere sau să schimbaţi ordinea de start de pe listă, acest lucru puteţi efectua la secretariat între orele 09.00 şi 09.15 având complectat noua lista.

Între orele 09.15 şi 09.45 va avea loc antrenamentul oficial (optional), fiecare echipă înotând pe culoarul pe care căpitanul echipei l-a tras la sorţi care va avea loc la ora 09.15. Înainte de orele 09.15  NU intră nimeni în bazin, iar la 09.45 se iese din apă. În timpul încălzirii vor fi prezentate şi echipele participante.

La orele 10.00 fix se dă startul concursului. Ordinea intrării în competiţie se face pe baza tabelului depus. Pe un culoar (pe cele doua margini) înoată max.2 echipe. Primul start se dă, de pe cele două margini ale blocstartului.

Concursul se va desfăşura pe tip ştafetă. Fiecare concurent înotând 400m (8 lungimi de bazin), urmând să fie schimbat de coechipier în ordinea înscrierilor depuse. Schimbul se poate efectua prin săritură sau din apă. Rezervele pot înota în fiecare tură în locul unui coechipier.

La terminarea celor 8 ore, concurentul aflat în apă înoată până la start-sosire (nu parcurge cele 400m).

Nerespectarea  programării atrage după sine penalizarea schimbului respectiv (şi totodată a echipei) cu 0 lungimi de bazin parcurs.

Sportivii pot înota orice stil în tot timpul concursului.

PREMIERE:

La orele 18.30 va începe Festivitatea de premiere. Fiecare echipă participantă va fi premiată cu cupă, tricou personalizat şi diferite materiale sportive.

Echipa care va parcurge cele mai multe lungimi de bazin va fi declarat câştigătorul open al concursului.

Premierea se va face pe 3 categorii: amatori, sportivi legitimaţi la ramura de sport nataţie, sportivi legitimaţi la ramura de sport polo pe apă, triatlon sau nataţie masters.

ESTE INTERZIS folosirea oricărui mijloc ajutător de înot, respectiv a neoprenelor.